مینی ایمپلنت

یکی از روش های جایگزین کردن دندان های از دست رفته ایمپلنتهای دندانی می باشد .

واژه ی ایمپلنت به معنی کاشتن است ، ایمپلنتهای دندانی کاشتن و پیچهایی از جنس آلیاژ تیتانیوم می باشد که در استخوان فکین قرار داده می شود و روی آن ها روکشها و یا دندان مصنوعی قرار داده می شود در این روش باید لثه بیمار بریده کنار زده شده و استخوان فک را در معرض دید قرار داد سپس با دریل های مخصوص در استخوان سوراخ ایجاد کرده آنگاه ایمپلنت را داخل آن قرار داده لثه را روی ایمپلنت و استخوان بر می گردانیم و پس از گذشت ۳ الی ۶ ماه مجدداً لثه کنار زده شده روی ایمپلنت پایه هایی به نام اباتمنت سوار شده و پس از قالب ریزی روی آنها روکش چینی قرار داده می شود.

در سیستم های ایمپلنت نمونه های یک قطعه ای هم وجود دارد که ایمپلنت و اباتمنت یکپارچه می باشند و آنها با یک مرحله جراحی درون فکین قرار داده و بعد از گذشتن زمان برای ترمیم استخوان مراحل کار پروتز (ساخت روکش) بر روی آن انجام می شود.

یکی از تحولات که در این زمینه صورت گرفته ورود مینی ایمپلنتها به عرضه ایمپلنتولوژی می باشد علت این نامگذاری قطر کمتر از ۳mm آنهاست.

مینی ایمپلنتها محاسن بسیاری دارند از جمله به خاطر کم قطر بودن آنها در بسیاری از موارد میتوان بصورت غیر جراحی (بدون بریدن لثه و ) آن ها را در استخوان فکین قرار داد مینی ایمپلنتها را میتوان برای جایگزین کردن یک دندان یا چند دندان و حتی بازسازی کل فکین استفاده نمود و درصد موفقیت بالایی دارند از کاربردها بسیار خوب این ایمپلنتها ثابت کردن دندان های مصنوعی بیمارانی می باشد که در دهان ثبات کافی ندارند مخصوصاً با قرار دادن ۴ عدد در قدام فک پایین و ۶ عدد در قدام فک بالا می توان دست دندان مصنوعی را روی فکین با ثبات نمود و حرکت آنها را در فک کم نمود.

همچنین می توان سقف کافی دندان های مصنوعی فک باید کاملاً برداشت که کمک شایانی به بیمارانی که رفکلس تهوع دارند می کند وهمچنین طعم و حرارت غذایی را که می خورند بسیار بهتر احساس می کنند.

از مزایا مینی ایمپلنتها این است که می توان پروتز نهایی را بسیار زودتر از ایمپلنتهای رایج روی آنها قرار داد و بیمار را سریعتر برای جویدن غذا نوتوان نمود.

درتکنیک خاصی که یکی از دندانپزشکان معروف امریکا بنام دکتر شاتکین ابداع کرده وآن را F.I.R.S.T نامیده، که درهمان روزی که ایمپلنتها را در فکین قرار می دهد روکش های بیمار که از قبل در لابراتوار تخصصی ایشان حاضر شده روی ایمپلنتها چسبانده و در همان روز بیمار صاحب دندان های ساخته شده می شود.

در تکنیک خاص دیگری نیز می توان با قرار دادن ۶ تا ۸ ایمپلنت در فکین بیمار دندانهایی مانند دندان مصنوعی ولی ثابت به بیماری تحویل داد بدون اینکه بیمار نیاز به گذاشتن و یا بیرون آوردن آن را از دهان داشته باشد.

این روش را دندانپزشک معروف آمریکا به نام دکتر شاتکین ابداع کرده است.